Olivia Massaro


Storage Unit Design


This image has a layout of two images of a project where the designer had to create a communications classroom within the dimensions of a storage container unit. The is narrow and long where one half houses 3 work stations with 4 computers back to back. The computers have a screensaver as the background, which is purple, pink, and blue. In the center of the tables are vases with tall branches of pink flowers. The three tables are positioned in a zig-zag pattern to offer maximum comfort for those working in the space.Finally there are four high-top stools under each of the tables at every computer. The right hand of the room is a sitting area dressed with pictures of Italyon the walls, a brown and white clock, and a wooden human-size cutout of a dancer against the wall. In front of the gallery wall and the rest of the space on the right side, there are low-top, marble, work tables with green color chairs around them. One table has a stack of books on it and both have small green plants to make the space come alive. There are french doors to enter the space, and floor to ceiling windows on each end. The windows are dressed with an olive green curtain and the sun is shining through. The floor is made of white and grey tile and an area welcomes you at the french door.
This image has a layout of two images of a project where the designer had to create a communications classroom within the dimensions of a storage container unit. The unit is narrow and long where one half houses 3 work stations with 4 computers back to back. The computers have a screensaver as the background, which is purple, pink, and blue. In the center of the tables are vases with tall branches of pink flowers. The three tables are positioned in a zig-zag pattern to offer maximum comfort for those working in the space.Finally there are four high-top stools under each of the tables at every computer. The right hand of the room is a sitting area dressed with pictures of Italyon the walls, a brown and white clock, and a wooden human-size cutout of a dancer against the wall. In front of the gallery wall and the rest of the space on the right side, there are low-top, marble, work tables with green color chairs around them. One table has a stack of books on it and both have small green plants to make the space come alive. There are french doors to enter the space, and floor to ceiling windows on each end. The windows are dressed with an olive green curtain and the sun is shining through. The floor is made of white and grey tile and an area welcomes you at the french door.

The Storage Unit Design Project was inspired by MobilLease's Modular Spacemobile and thier mobile classrooms and offices. The goal for this project was to practice consolidated design methods within generic storage unit container dimenseions. My personal aim to motivate the design process was clean, crisp, and efficient elements in furniture and decor.

From french doors, body-height windows, and ceiling skylights, this design plays up natural lighting for a bright space. The room was split in half for different areas of productivity and workspaces. The marble floors and white walls made for a solid blank slate to work off from. On the left hand are collaborative pods with four computers each. The high stools and glass table combo contributed well to the crisp design. Each table is dressed with a marble pot and tall flowers to add a feminine touch...sorry boys! The two low-top tables are dressed with cushioned green seats for a pop of color which play into the comfort element for the space. I dressed the walls with images of Italy, a large clock, and a wooden life-size dancer cut out.

Overall, this project allowed me to strategize and configure an adequate workspace within the given dimension restriction. I think that what MobilLease does is incredible and carrying out their work through practice was an interesting way to approach interior design. It made think of how to incorporate only necessities to ensure it didn't appear cluttered.